Genomineerd: Beste Bestuurder

Gelderse Gedeputeerde Michiel Scheffer is één van de tien genomineerden in de jaarlijkse verkiezing als Beste Bestuurder van Nederland. De D66’er wordt door de bestuurders en politici die hem nomineerden ‘veelvuldig geprezen om zijn effectiviteit en creativiteit’.

In de verkiezing neemt Scheffer het op tegen onder anderen Ahmed Aboutaleb en Clemens Cornielje. Scheffer: ‘Ik voel mij vereerd met deze nominatie. De afgelopen vier jaar heb ik mij als Gedeputeerde ingezet om Gelderland op het gebied van economie en innovatie in de Europese top te krijgen. Deze waardering van collega’s voelt als een mooie kroon op dat werk’.

Meest ondernemende regio

Michiel Scheffer is sinds 2015 namens D66 gedeputeerde voor economie, innovatie en Europa. Onder zijn leiding ging het beleid voor groeiende bedrijven de afgelopen jaren flink op de schop. Hierdoor mag Gelderland zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. Mede dankzij Scheffer kwam het innovatiecentrum van Unilever naar de campus in Wageningen. Ook was Gelderland de eerste provincie in Nederland met beleid voor circulaire economie.

Effectief en creatief

De verkiezing wordt georganiseerd door het blad Binnenlands Bestuur en bureau Necker en van Naem. Op de website schrijven zij over Scheffer:

‘Niet de meest gebruikelijke vaardigheden worden bij gedeputeerde Scheffer uit Gelderland genoemd. Hij wordt veelvuldig geprezen om zijn effectiviteit en creativiteit. De portefeuilles economie, innovatie en Europa passen goed bij hem. Hij wordt veelvuldig geprezen om het netwerk dat hij voor de provincie Gelderland opbouwt. Hiermee probeert hij Gelderland op de kaart te krijgen bij ondernemend Nederland. Een echte netwerker die met nieuwe oplossingen voor problemen durft te komen.’

De komende weken kan er hier op Michiel gestemd worden. De winnaar wordt op donderdag 17 januari bekendgemaakt.