Campagnestart D66

De presentatie van de campagne, kandidaten en definitief programma zal plaatsvinden op:

15 december vanaf 20.30 in Café Loburg, Molenweg 6 te Wageningen

Regiovoorzitter Gerard Niels zal Roger van Boxtel welkom heten die de verkiezingen in het kader van de mondiale uitdagingen, de solidariteit tussen generaties en de bescherming van de rechtstaat zal plaatsen. Ik als uw lijsttrekker in Gelderland, zal dit verbinden met het energiezuinig verbouwen van scholen, het ondertunneld aanleggen van de A15, het dubbelspoor naar Doetinchem,  het behoud van het Kastanjedal en het Gelders Orkest. Want globale politiek is ook lokaal en de solidariteit met de volgende generatie begint met het oplossen van taalachterstanden, het bevorderen van innovatief werk, het aanleggen van zonnepanelen op het dak en het koesteren van zandverstuivingen. Als het crisis is repareer je het dak, en het liefst ook energiezuinig. Tenslotte worden de kandidaten aan de leden en aan de pers gepresenteerd. Ook worden de lokale campagnecoordinatoren aangemoedigd  Want samen gaan we het doen in Gelderland naar 2 maart toe. Met een borrel na afloop, echter op eigen kosten.

De echte campagne komt naderbij en ook deze blijken nog ongemeend spannend te worden. De landelijke politiek laveert van dubbele paspoorten naar dubbele moraal. Het valt niet mee. Zo moest de lijsttrekker van de PvdA zich deze week terugtrekken wegens “nodeloos grievende uitspraken”. Zo heet dat.  De Gelderlander kopte dat Gelderland qua investeringen in infrastructuur niet in beeld is bij dit “Randstadkabinet”. Dat wisten wij al.        Ik had er over geschreven op mijn web-log, maar de VVD’ers in onze provincie blijven dat ontkennen. Inmiddels heb ik mijn eerste optreden op TV Omroep Gelderland gehad. Het was niet de laatste keer. Ik heb een streep in het zand gezet waar het gaat om bezuinigingen op cultuur en de noodzaak om te investeren in Nieuwe Energie en Innovatie benadrukt. Want dat gaat samen. Daarna ben ik de zandverstuivingen op de Veluwe gaan bewonderen. Want we zijn echt trots op Nederland.

Tenslotte ben ik aan het einde van mijn Lijsttrekker Luistertoer, met bezoeken aan Apeldoorn, Arnhem en Renkum. Ik was al eerder in Heerde, Oude IJsselstreek, Elst, Wijchen, Lochem, Geldermalsen, Zutphen, Tiel en Nijmegen. Maandag sluit ik af met Berkelland.

Ook operationeel raakt de campagne op dreef. We hebben voor de provincie een team van 12 actieve leden. Onze folders zijn in de maak. Prijsopgaves voor reclame op Radio en TV zijn binnen. Onze online coördinator retweet en actualiseert de website. Een bijeenkomst van lokale campagnecoordinatoren staat op stapel. Gelukkig krijgen we steeds meer aanbod om hulp, helaas iets minder geld. En beide hebben we nodig. Geld en energie.

Als u het aan een ander doel dan D66 wilt geven, dan geef ik er de voorkeur aan dat u vriend wordt van een cultureel gezelschap. Dan hebben we nog inspiratie voor het nieuwe jaar. Ook kunt u nu al uw kaartjes kopen want per 1 januari gaat de BTW omhoog. Er zijn beschaafde manieren om onvrede om te zetten in engagement. Ik ben vriend van het Gelders Orkest geworden. Ik kan het U warm aanbevelen.

Het was niet de bedoeling, maar de verkiezingen voor de Provinciale Staten gaan echt ergens over.

Michiel Scheffer, Lijsttrekker D66 Gelderland