Scheffer Lijsttrekker voor Gelderland

Ik ben jullie lijsttrekker, voor D66, voor Gelderland, voor nieuwe energie voor Gelderland, voor een integer, betrouwbaar bestuur, voor investeren en innoveren naar een duurzame economie. 

Dankzij het vertrouwen van 65% van de stemmende D66 leden in Gelderland ben ik gekozen tot lijsttrekker voor de Provinciale Staten van Gelderland. Ik dank alle leden die vertrouwen in mij hebben gesteld. Ik hoop ook alle leden die  niet op mij hebben gestemd te verleiden en te overtuigen. Ik hoop alle leden echter de komende maanden te motiveren voor een sterke campagne. Ik wil Wouter Saes bedanken voor een gedreven  lijsttrekkerscampagne. We hebben vier keer met elkaar gedebatteerd en uit het debat zijn we beiden scherper en sterker geworden.

Ik dank mijn campagneteam: Erik van Buiten die als strateeg en tacticus mij heeft bijgestaan, Jeroen Langendam die mij de eerste basis van online campagne heeft bijgebracht en Miriam van der Have die me heeft bijgestaan met mediatraining en een filmpitch, Rob Jetten die mij adviseerde. Ik wil iedereen danken die zich openlijk voor mij heeft uitgesproken zoals Alda van Zijl, Jan de Beus, Esther Dauphin, Evert Ruiten, Piet Polderman. Ik dank Marusjka Lestrade die me heeft geadviseerd, CarlaRieter die me heeft geinspireerd me te kandideren.

Nu aan de slag met het inlezen in constitutioneel recht, bestuusrecht, ruimtelijk ordeningsrecht, vijf ROB/RFV rapporten en twee jaargangen Binnenlands Bestuur. Elk advies voor literatuur is welkom. Maar de campagne beint op 4 september. 

Ik zal binnenkort uitgebreider mijn plannen uitvouwen.