Gelderland: What about Brexit ?

(translation in English below)

Zonder tegenbericht is op 29 maart 2019 de Brexit. Vandaag over zes manden. Negen dagen na de provinciale verkiezingen van Woensdag 20 maart, treed het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Als lid van het Comite van de Regio’s (en lid van de Brexit Commissie) heb ik vaak me uitgesproken over de Brexit. Het raakt me want na 29 maart 2019 ben ik de enige Brit in een gekozen functie in de Europese Unie. Ik ben in Manchester gewoond, ik heb een Engelse stiefbroer en zuster, ik heb er een jaar gewoond (net als mijn vrouw). Mijn proefschrift ging over de globalisering van o.a. de Britse textielindustrie. Mijn overgrootmoeder was Schotse en afstammeling van de Schotse koningen (en hertogen van Gelre).

In de aanloop naar de Brexit zou ik als Lijsttrekker van D66 graag beter in beeld weten hoe:

- Brexit de Britten die in Nederland wonen raakt en Gelderlanders die in het Verenigd Koninkrijk raakt
- Hoe werkt de Brexit uit op bedrijven (landbouw, industrie, diensten) in Gelderland en bereiden ze zich voor op de Brexit.
- Overwegen bedrijven en organisaties in het Verenigd Koninkrijk zich te verplaatsen of vestigen op het continent.

Ik biedt aan uit te zoeken hoe we mensen en bedrijven kunnen bijstaan met informatie of belangenbehartiging.

Gelderland: What about Brexit?

It seems that the United Kingdom will leave the European Union on march 29th 2019. Six months from now. That is one week after the provincial elections of Wednesday 20th of March. I have often expressed opinions on Brexit as a member of the EU Committee of the Regions. I am born in Machester, I studied in London (my wife in Southampton). I have British family (my father’s second wife was British) and my great-grandmother was Scottish/Irish. Through her I descend from the kings of Scotland (and the dukes of Gelderland).

As head of the D66 in Gelderland list I am anxious to understand the impact of Brexit:
- on British nationals living in the Netherlands
- on firms trading between Britain and the Netherlands in agriculture, industry and services
- on companies and organisations

Based on your feedback I will be able to inform you and advocate your interests to the appropriate authorities.