Gelderland financiert Innovatie: passende kleding

Er is te weinig passende kleding te koop voor rolstoelgebruikers. Met 3D bodyscans kan kleding op maat worden  gemaakt voor een zittend bestaan. Hiervoor werken A Body Issue uit Arnhem en hogeschool ArtEZ samen in het project Virtual Sizing. De provincie Gelderland stelt € 200.000 beschikbaar voor deze innovatieve samenwerking tussen ondernemers, onderzoek en onderwijs.

Dame in rolstoel wordt taxibusje ingereden

In Nederland zit een half miljoen mensen in een rolstoel. De helft permanent. Rolstoelers zijn niet alleen beperkt in hun bewegingen. Hun handicap vraagt om kleding die goed zit, maar ze willen er ook goed uitzien. Er is weinig passende kleding die aansluit op de modetrends.

3D Scan

Het Arnhemse bedrijf A Body Issue ontwerpt passende kleding voor de zittende mens. Met 3D bodyscans worden de maten op de rolstoelgebruiker afgestemd. Normale kleding zit vaak te strak in de taille en bij de benen te wijd. ArtEZ en onderzoeksburo Sizing Science zetten studenten en onderzoekers in om dit nieuwe initiatief verder te helpen.

Innovatie

Gedeputeerde Michiel Scheffer is enthousiast: ‘In Virtual Sizing werken ondernemers, studenten en onderzoekers samen voor rolstoelmode die niet alleen goed zit, maar er ook goed uit ziet. Zo werken we samen aan vernieuwing en innovatie in Gelderland.’