Gelderland Investeert: Oogst tot 2014

AFG Group Nijmegen BV (Flame Guard) Nijmegen www.afggroup.nl Totaalaanbieder van brandveiligheid en -preventie
Bio-Warmte De Vallei BV Ede www.bio-energiedevallei.nl Biomassacentrale en levering warm water.
Bloomville Beheer BV Nijkerk www.bloomville.nl Beroepsopleidingen en internet
BTN International Arnhem www.btn-international.eu Modulaire oplossing voor waterzuiveringen.
Bussman Verhuur Groep BV Beuningen www.bussman.nl Modulaire bedrijfshuisvesting
CAN-iT BV Ede www.can-it.eu Software-oplossingen en diensten voor onderwijs en bedrijfsleven
Curifa Investments BV (E-care) Duiven www.e-care.nl Reparatie en logistiek van consumentenelectronica en huishoudelijke apparaten
FlexGen Holding BV Nijmegen www.flexgen.nl FlexGen ontwikkelt een nieuwe generatie aptameren voor medicijnontwikkeling en diagnostiek.
Foodcase International B.V. Wageningen www.foodcase.nl Biedt ambient foodoplossingen voor zogenaamde ‘gesloten markten’ zoals de luchtvaartsector, op basis van uitgekiende recepturen, slimme verpakkingen en innovatieve houdbaarheidstechnologieën.
GATT Technologies BV Nijmegen www.gatt-tech.com GATT ontwikkelt en commercialiseert ‘chirurgisch plakband’ voor het afdichten van wonden
Green Vision Holding BV/Hexion BV/HyGear Arnhem www.hygear.nl Ontwikkelt / fabriceert productiesystemen voor toepassingen van waterstof.
HeatMatrix Group BV Geldermalsen http://www.heatmatrixgroup.com/ Fabrikant van industriële warmtewisselaars voor terugwinning restwarmte.
Heel Metaal Doetinchem www.heelmetaal.nl Plaatwerk op maat
Helios Kalender BV (Drukkerij Heinen) Eibergen www.helioskalenders.nl Planningskalenders
Huismerk Energie NV Nijmegen www.huismerkenergie.nl Energiebedrijf dat groene energie levert dat lokaal is opgewekt.
IMT Beheer BV Culemborg www.imt.eu Lichtsystemen in de markt van extreme industriële omstandigheden
In2Care BV Wageningen http://www.in2care.org/ In2Care heeft een nieuwe manier van muggenbestrijding ontwikkelt die bestaat uit een unieke muggenval en uniek bestrijdingsmiddel.
Innoluce BV Nijmegen www.innoluce.com MEMS laser scanning spiegel
InteRNA Technologies BV Nijmegen www.interna-technologies.com InteRNA ontwikkelt medicijnen tegen kanker op basis van microRNAs.
InteRNA Technologies BV Nijmegen www.interna-technologies.com InteRNA ontwikkelt medicijnen tegen kanker op basis van microRNAs.
Jutten Simulation & Training Ooij

www.juttensimulation.nl

Opleiding en training mbv computersimulaties
Koninklijke FrieslandCampina NV Wageningen www.frieslandcampina.com Toonaangevende zuivelonderneming waarvan het R&D-centrum is gevestigd in Wageningen.
La Venezia IJs BV Beuningen

www.lavenezia.nl

Produceert room- en consumptie ijs en bavarois zowel in private label als onder het eigen merk II Primo voor de levensmiddelengroothandel en horeca-afnemers in Nederland, België en Duitsland.
Lead Pharma Holding BV Nijmegen www.leadpharma.com Lead Pharma ontwikkelt medicijnen tegen ouderdomsgerelateerde ziekten.
Lievestro software Ruurlo http://www.lievestro.nl/ Lievestro Software verkoopt specialistische software pakketten voor ziekenhuizen om planning van de belangrijkste resources (operatiekamers, bedden en specialisten) te optimaliseren
LochemEnergie Zonnepark I BV Lochem www.lochemenergie.net Opwekken en leveren van duurzame energie in gemeente Lochem.
Medical2Market BV Zwolle http://www.medical2market.nl/ Medical2Market ontwikkelt en commercialiseert kansrijke medische vindingen door medische uitvinders een platform te bieden om van een goed idee een goed en succesvol product/dienst te maken.
Medisse BV Ede www.medisse.com Medisse heeft op basis van een gepatenteerd polymeer een eerste product ontwikkeld, waarbij verkleving van organen en weefsels direct na een operatie wordt tegengegaan.
Mellon Medical BV (Med-IP) BV Nijmegen www.mellonmedical.com Mellon Medical ontwikkelt en vermarkt hechtinstrumenten die hechten met één hand mogelijk maken.
Micreos B.V. Wageningen www.micreos.nl Ontwikkelt bacteriële producten op basis van fagen-technologie, ter verbetering van de voedselveiligheid en voor toepassingen in de gezondheidszorg.
MPS Holding BV Didam www.mps4u.com Specialistische machines voor de etiketterings- en verpakkingsindustrie
Music Maker Media Group Arnhem www.musicmakermediagroup.com Tijdschriften voor de muziekindustrie
NedAero Holding BV Zevenaar www.nedaero.nl Cockpitonderdelen en onderhoudswerkzaamheden voor vliegtuigen en helikopters
NOVEK Group BV Nunspeet www.novek.nl Hoogwaardige kapitaalgoederen
NovioGendix Holding BV Nijmegen www.noviogendix.nl NovioGendix is gespecialiseerd in moleculaire diagnosetechniek en heeft een unieke test ontwikkeld om prostaatkanker op te sporen.
NovioSense BV Nijmegen www.noviosense.com Noviosense ontwikkt niet-invasieve glucosesensor die wordt geplaatst onder het ooglid
Novo Language Nijmegen http://www.novolanguage.net Commercialiseren technologie op het gebied van spraak en taal
NSure Holding BV Wageningen www.nsure.eu Ontwikkelt testen die voorspellen wanneer fruit en bloemen moeten worden geplukt.
Ojah BV Ochten www.eetbeeter.nl Ojah produceert vleesvervangers onder de naam ‘Beeter’.
Okimono BV Arnhem www.okimono.nl Ontwerpen, prodceren en verkopen van T-shirts en aanverwante artikelen met design prints.
Optixolar BV Asperen www.optixolar.com Zonne-energiepanelen met optica-technologie.
Orca-Therapeutics BV Nijmegen http://orca-therapeutics.nl ORCA Therapeutics is een biofarmaceutisch bedrijf dat nieuwe antikankerbehandelingen ontwikkelt met behulp van Oncolytic Replication Competent Agents (ORCA).
PB International  BV Zelhem http://www.legionellafilter.com Legionellafilter
PhenoVation BV Wageningen http://www.phenovation.com Ontwikkelt de ‘CropReporter’, een apparaat dat kan bepalen in welke mate een plant nog goed functioneert.
Phortman Medical BV Ruurlo http://phortman.com Phortman Medical ontwikkeltgasafnamepunten voor het aansluiten van medische apparaten op het centrale leidingsysteem van medische perslucht, zuurstof, vacuüm, narcosegassen, etc.
Progress Europe Automotive Innovations BV Vaassen www.progresseurope.nl Ontwikkelen van accesoires en onderdelen van auto-onderdelen.
PulseCath Arnhem http://www.pulsecath.com/ PulseCath ontwikkelt, produceert en verkoopt medische apparaten ter ondersteuning van het hart.
Reklet BV Ede www.rekletgroup.com Multidisciplinaire stylingprojecten voor bedrijven, horeca- en winkelformules
RitAssist Nederland BV Hattem www.ritassist.nl Innovatieve telematica-oplossingen
Rothec BV Duiven www.rothec.com Warmtekrachtconcept voor energieproductie uit diverse gassoorten.
Royal Eijkelkamp Earth Sampling Group Giesbeek https://www.eijkelkamp.com Oplossingen voor bodem- en wateronderzoek
Rudico Holding BV Eerbeek www.rudico.nl Bedrukken van rollen papier
Sit & Heat BV Wijchen www.sitandheat.com Energiezuinige terrasverwarmer in de vorm van een kussen
Solabcool BV Duiven www.solabcool.com Maakt milieuvriendelijke koeling met minimale CO2 uitstoot..
Solynta Wageningen www.solynta.com Hybride aardappel zaaigoed
Soteria Medical BV Arnhem http://www.soteria-medical.com/ Soteria heeft een robot-arm ontwikkeld voor het uitvoeren van prostaatbiopsies onder begeleiding van MRI
Taxitronic BV Apeldoorn www.taxitronic.nl Voertuigapparatuur (taximeters) voor kleinschalig personenvervoer
TGV Holding BV (Tetterode Glas) Voorthuizen www.tetterode.nl Vervaardiging van gebogen, gelamineerd glas, kogelwerend en gekleurd architecturaal glas
Thermosmart BV Arnhem www.thermosmart.nl Ontwikkeling en verkoop Wi-Fi thermostaat.
Tooling Specialist Derksen ‘s-Heerenberg www.tooling.nl Tooling Specialist Derksen is als leverancier van fijnmechanische onderdelen en gereedschappen
Travel Technology HMA BV (Give a Night) Arnhem www.giveanight.nl Verkoop van hotel-cadeau-kaarten
Trymax Holding BV Nijmegen www.trymax.nl Apparatuur voor de etching- en ashingstappen in het semiconductorproductieproces
TSC Solar BV Nijmegen www.tcsolar.com Ontwikkelt hoogefficiënte zonnepanelen.
Tumbolino BV Lochem http://www.ppmoost.nl/testimonial/tumbolino Educatief etensbord voor kinderen
Urogyn BV Nijmegen http://www.urogynbv.com/home-patienten/ Urogyn ontwikkelt en vermarkt siliconen materialen ten behoeve van urologie en gynaecologie.
Van Tiem Elektro BV Wamel www.vantiem.nl Elektrotechnisch installatiebureau gericht op scheepsmarkt
Varibel Innovations BV Arnhem www.varibel.nl Varibel heeft de ‘hoorbril’ ontwikkeld; een bril in combinatie met een hoorapparaat.
Vither Hyperthermia BV Nijkerk www.vither.nl Vithèr is opgericht om een geavanceerde vorm van hypothermie uit te werken, waarbij van binnenuit de temperatuur van het gehele lichaam tijdelijk wordt verhoogd.
Watch-E BV Arnhem www.watch-e.nl Onwikkelt energiemanager waarmee gas/elektra in euro’s uitgelezen kunnen worden.
Xenikos BV Nijmegen www.xenikos.com Xenikos ontwikkelt een medicijn tegen auto-immuunziekten; de eerste aandoening waar het bedrijf zich op richt is een zeldzame en dodelijke afstotingsziekte.
Yellow Pallet BV Wageningen http://www.yellow-pallet.com Ontwikkelt een op bananenfibers gebasseerde verpakkingstechnologie. Het eerste project in dat kader is het ontwikkelen van een pallet voor de bananenindustrie.