D66 Gelderland kiest voor ervaring

De leden van D66 Gelderland hebben via een internetstemming de kandidatenlijst van D66 voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015 samengesteld. D66 kiest resoluut voor ervaring. De top van de lijst bestaat uit drie van de huidige Statenleden, een aantal kandidaten met ervaring in het maatschappelijk middenveld en kandidaten met ervaring in de lokale politiek.

In juni hadden de leden al het groene licht gegeven aan de huidige fractievoorzitter Michiel Scheffer , ondernemer en senioradviseur bij Berenschot , voor een tweede termijn als lijsttrekker. Hij wordt in de top tien nu versterkt door de twee huidige Statenleden Fleur van der Schalk  en Lucia van Milaan. De leden van D66 hebben verder een hoge notering gegeven aan kandidaten die ervaring hebben op gedaan in de gemeenteraden, zoals Rigo Heldoorn (plaats 5), oud-raadslid namens D66 in Oude IJsselstreek en Rolf Latour (plaats 9) uit Overbetuwe.

Ten slotte is er een aantal kandidaten met een sterke maatschappelijke verankering:

 • Rita Braam-van Valkengoed uit Culemborg heeft uitgebreide ervaring met de voor het MKB én D66 belangrijke financieringsinstrumenten zoals revolverende fondsen.
 • Céline Blom is voorzitter van de partijcombinatie Pro ’98 in Barneveld. Zij is een ervaren bestuurder in onderwijs en verenigingen zoals Scouting Nederland.
 • Stan Hellegers is sociaal geograaf en zelfstandig ondernemer. Hij is bovendien campagneleider voor de provinciale verkiezingen voor D66 Gelderland.
 • Antoon Kanis is boerenzoon van het Kampereiland en student-bestuurder van het Onderwijsinstituut van de WUR.

Lijsttrekker Scheffer: “ De leden van D66 hebben gekozen voor ervaring, maar ze laten ook zien dat D66 breder aanwezig is in Gelderland. Zo zijn de Achterhoek, het Rivierengebied en de Veluwe goed vertegenwoordigd in de top van de lijst”.

De top van de lijst ziet er als volgt uit:

 1. Michiel Scheffer, Nijmegen
 2. Fleur van der Schalk, Arnhem
 3. Rita Braam-van Valkengoed, Culemborg
 4. Lucia van Milaan, Neede
 5. Rigo Heldoorn, Doetinchem
 6. Céline Blom, Barneveld
 7. Stan Hellegers, Nijmegen
 8. Antoon Kanis, Wageningen
 9. Rolf Latour, Zetten
 10. Sober Khowja, Elst
 11. Anke Kuipers, Harderwijk
 12. Harry van Alphen, Culemborg
 13. Frits op de Haar, Nijmegen
 14. Leendert Stutvoet, Joppe (Lochem)
 15. Laura Neijenhuis, Arnhem
 16. Edwin Kemers, Arnhem
 17. Wim de Wit,Wageningen
 18. Alex Mulders, Arnhem
 19. Jorick Messink, Oude-IJsselstreek
 20. Inge Rouhof, Nijmegen
 21. Robert-Jan Jonker, Apeldoorn