D66 Gelderland feliciteert Micreos

Micreos, een Nederlands biotechnologiebedrijf gevestigd in Wageningen, heeft een middel (Staphefekt™) ontwikkeld waarmee de resistente bacterie MRSA succesvol kan worden bestreden. Een doorbraak in de strijd tegen deze hardnekkige bacterie.

D66 is groot voorstander van innovatie. Nu Micreos sinds 2013 via PPM Oost financiering heeft ontvangen uit het Innovatie- en Investeringsfonds Gelderland (IIG), zijn wij met PPM Oost trots op het geboekte resultaat. Dit IIG-fonds is ingesteld na de campagnebelofte van D66 in 2011. Reden genoeg om CEO Mark Offerhaus persoonlijk te feliciteren en te vragen naar verdere innovatie- en groeiplannen. Michiel Scheffer, fractievoorzitter van de Statenfractie van D66 Gelderland, en Offerhaus ontmoetten elkaar daarom vanmorgen.

Meer goede resultaten

Micreos heeft ook middelen tegen andere bacteriën (o.a. bij Psoriasis) die de inzet van antibiotica overbodig maakt. Dat wordt vermarkt in de vorm van een zalf. Daarnaast ontwikkelt en produceert Micreos antibacteriële middelen tegen voedselverontreiniging. De organisatie heeft nu 60 medewerkers in Wageningen en Bilthoven met een perspectief op doorgroei naar 500 mensen in Nederland en USA. Beursgang is voorzien in 2015.

Drieslag: werkgelegenheid, rendement op investering en oplossing van belangrijk probleem

Voor D66 is dit een fraai voorbeeld van impuls voor werkgelegenheid en rendement van Gelderse investeringsmiddelen met resultaat door de innovatieve aanpak van een cruciaal maatschappelijk probleem (ziekenhuisinfectie en toenemende antibiotische resistentie).

Meer weten? Lees de publicatie op de website van Micreos.