Kandidaat partijvoorzitter: de laatste uren stemmen

De laatste 36 uur van de verkiezing voor de D66 partijvoorzitter zijn begonnen. Iedereen die nog niet zo’ n keuze heeft gemaakt kan dat nu nog doen, tot ongeveer 23.00 uur op donderdag 7 maart. De kandidaten zijn een groot aantal keren in debat geweest; van Laren tot Den Bosch. De prioriteiten ervaring en stijl van de kandidaten zijn duidelijk uit de verf gekomen. Ik heb geprobeerd een waardige campagne te voeren, niet de leden te overspuwen met mail, maar jullie te verleiden naar mijn site te gaan. Ik heb een vaste koers gehouden en heb mijn stem gevonden (tot dat ik in Den Bosch wegens vermoeidheid te snel ging spreken). Het gaat zowel om de details – de glazen water aanreiken (bij seconde 28), de rijstijl van de Fiat500, binnenlopen in een campagnejack- als de diepgang van kennis van D66, maar vooral door de kernboodschappen:

- nadruk op D66 als politieke vereniging,

- versterking van de invloed van leden bij kandidatenlijsten en congressen,

- pro-actief signaleren en opvangen van lokaal gedonder

- vooral het eerlijke verhaal vertellen, naar Nederland en naar elkaar

- geen incrowds en geen zelfgenoegzaamheid -iedereen betrekken en scherp houden

Kortom nieuwe energie voor een partij die werkt! D66