Nieuwe energie voor een partij die werkt!

Nieuwe energie voor een partij die werkt! Het fundament van onze economie, onze natuur, onze cultuur en ons bestuur is aangetast. Nederland heeft een partij nodig van bezorgde en betrokken burgers: D66. Een partij die het eerlijke verhaal durft te vertellen. Tegenover een Nederland dat renteniert, zeurt en verdeelt; zet D66 een Nederland dat investeert, vernieuwt en verbindt.

Om dit te realiseren heeft de partij meer invloed nodig. Meer leden, meer kiezers, meer afdelingen en, kortom, meer bestuurskracht. En dat is gewoon hard werken, in het samen ontwikkelen van plannen en meenemen van mensen in ons verhaal. Met meer urgentie. Met meer daadkracht. Landelijk, regionaal en lokaal. Zoals in nieuwe afdelingen: in Kaag en Brasem en Harderwijk en Dinkelland.

Dit vraagt om een partijvoorzitter met aansluiting en ervaring op alle niveaus. In pieken en in dalen. En met die dalen moest het maar eens afgelopen zijn. Als voorzitter van de programmacommissie, als heroprichter van D66 afdeling in Zeeburg, bestuurslid in Brussel, mede-oprichter JD, actief in de ELDR, kandidaat voor de tweede kamer, voorzitter van de afdeling  Nijmegen en lijsttrekker in Gelderland heb ik 8 campagnes gevoerd en 800 leden betrokken. Als Fractievoorzitter in Gelderland heb ik ervaring met de politieke praktijk van de macht.

De fundamenten van D66 zijn stevig. Het is nu taak aan de nieuwe voorzitter om het huis op orde te houden, de deuren open te zetten voor verdere groei en invloed. Dat doen we samen, iedereen is welkom om mee te denken en mee te doen, maar wel met duidelijke regels. Geen ruimte voor incrowds, voor zelfgenoegzaamheid, voor gedonder en vooral de groeistuipen oplossen. Wellicht niet leuk. Wel nodig. Dit vraagt om een voorzitter die het spel kent. Dit vraagt om energie. Stem op mij voor nieuwe energie voor een partij die werkt.

———

De campagne voor het voorzitterschap loopt nu ten einde. Het laatste debat is deze maandag 4 maart in Den Bosch. Daar kunnen leden zich een beeld vormen en de kandidaten echt toetsen en doorgronden op consistentie. Het gaat om de keuze voor een voorzitter van een politieke partij, die D66er in hart en nieren is, de inhoud en de organisatie kan verbinden. En vooral beschikbaar is. Ik wil dat voor jullie zijn, ik heb dertig jaar met jullie geleerd maar er is nog zoveel om samen te bereiken.