Kandidaat Partijvoorzitter D66

Ik ben Michiel Scheffer, 48 jaar oud. Ik woon in Nijmegen. Ik kom uit een familie van textielondernemers uit Weesp en boomkwekers uit Maartensdijk. Zelf onderneem ik sinds 1989 op de raakvlakken van textiel en duurzaamheid. Ik ben ook docent innovatiebeleid en begeleid complexe onderzoeks- en innovatieprojecten met overheden, ondernemers en onderzoekers. Daarvoor ben  ik 10 jaar bestuurder geweest bij brancheorganisaties. In mijn vrije tijd houd ik van wielrennen. Recreatief, door onze mooie provincie, maar ook met een doel. Zo fiets ik voor het tweede jaar mee met de Alpe d’HuZes, waarbij geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker.

Ik ben lid van D66 sinds 1982. Ik heb de nodige pieken en dalen met D66 meegemaakt. Met die dalen moest het maar eens afgelopen zijn. Politiek was eerst een roeping, toen lang een hobby en sinds kort een ambacht als Fractievoorzitter voor D66 in Gelderland.  Ik ben in Brussel, Utrecht, Amsterdam en Nijmegen actief geweest binnen D66. Als kandidaat-kamerlid, als afdelingsvoorzitter en als betrokken lid maakte ik ruim acht campagnes mee. Ik sprak op straat en aan de deur met kiezers over D66. Ik heb als voorzitter van de programmacommissie ervaring met het organiseren van een sociaal liberale visie. Ik ken de bergen en dalen van D66, maar die dalen moesten we maar eens achter ons laten.

In de komende jaren wil ik namelijk verder werken aan het definitief wortelen van D66 als een sterke sociale, liberale en vrijzinnige partij in het centrum van de politiek: zowel lokaal, regionaal, landelijk en Europees.D66 moet het beste antwoord op de financiele, ecologische en politieke crisis bieden. D66 moet de beste plaats zijn voor mensen de bezorgd zijn en willen werken aan een beter Nederland. D66 moet als beste de verbinding leggen tussen lokale en Europese politiek, omdat de uitdagingen samenwerking vereisen en geen bestuurlijke drukte meer verdragen.

Dat is geen vanzelfsprekendheid. Dat betekent voor mij de potentie realiseren van talentvolle leden, het bieden van de juiste ondersteuning van afdelingen in de aanloop naar de raadsverkiezingen en het verbinden van lokale, landelijke en Europese programma’s. In deze uitdagingen ben ik een luisterend oor, een scherp analyticus, en een meewerkende voorman. In de komende weken zal ik mijn ideeën voor een beter en sterker D66 presenteren.