Scheffer bezoekt Museumdag

DERTIEN MUSEA IN NIJMEGEN EN OMGEVING GRATIS OPEN OP ZATERDAG 20 OKTOBER

Op zaterdag 22 oktober zijn 70 Gelderse musea gratis open in het kader van de Gelderse Museumdag. In Nijmegen en omgeving zijn dit dertien musea. In Nijmegen zijn dit Museum Het Valkhof, het Anatomisch Museum, Van ‘t Lindenhoutmuseum en het Natuurmuseum. Ook zijn het Afrika Museum in Berg en Dal en Kasteel Doornenburg te Doornenburg gratis geopend. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 (Groesbeek) en Museumpark Oriëntalis in Heilig Landstichting doen ook mee aan de dag. In Kasteel Hernen, Ateliermuseum Jac Maris en de Historische Tuinderij ‘De Lentse Warmoezenier’ in Lent zijn in het kader van de dag ook allerlei gratis activiteiten. Museum Kasteel Wijchen en het Agrarisch Museum in Overasselt  zijn ook deelnemers aan de dag.

Scheffer leidt rond: linnen en hennep

Alle deelnemende musea maken van deze dag iets bijzonders en in ieder museum kunnen kinderen en hun (groot-)ouders meedoen aan activiteiten. In Museum Kasteel Wijchen kunnen bezoekers bijvoorbeeld luisteren naar spannende verhalen en hun kennis testen over historische geluiden. I Overasselt zal Fractievoorzitter Michiel Scheffer (D66 Provincie Gelderland een rondleiding houden over linnen en hennepteelt in Gelderland en uitleggen hoe landbouw al eeuwen grondstoffen voor producten levert.

Zevende editie Gelderse Museumdag

In 2012 wordt de Gelderse Museumdag voor de zevende maal georganiseerd. Provinciale Staten van Gelderland namen in 2006 het initiatief om de culturele rijkdom uit de Gelderse musea op deze manier extra onder de aandacht te brengen. Het doel is om mensen die normaal gesproken niet zo snel naar een museum gaan, te verleiden eens een bezoekje te brengen. De musea die meedoen zijn is te vinden op de website ww.geldersemuseumdag.nl.