Komkommertijd

Komkommertijd,en het regent ook nog. Ik heb te doen met de ruim 40.000 wandelaars van de vierdaagse die door de regen moeten werken. Vrijdag zal ik in Malden als vrijwilliger op de hulppost proberen de last te verlichten, blaren doorprikken, voeten omzwachtelen, voeden en laven. Voor het eerst in jaren weer in Nijmegen tijdens de Vierdaagse en het voelt niet als een belegerde stad. Nee, Nijmegen zingt.

En toch komkommertijd. En ook recessie en dan is een gedwongen zomerstop wat frustrerend. Frustrerend zijn ook onze Europese politici die kennelijk denken dat je “framend” en “spinnend” je uit een crisis kunt praten. We gaan nu al drie jaar door een processie van Echternach (of Kevelaar)  van twee stappen vooruit en drie achteruit. Elke keer weer een laatste top met een plechtige verklaring die dan ontrafeld in de dagen erna door slecht uitgewerkte “details” verschillen van interpretaties en vooral politici die terugdeinzen voor de publieke opinie. En inmiddels maken zachte heelmeesters etterende en stinkende wonden. Al drie jaar halfslachtige oplossingen en inmiddels raken ook bedrijven aan het einde van hun latijn. het is tijd voor politici van de visie de concrete stappen en zich op de consequenties.

Ernst is ook op deze blog in de mode. Mijn drie artikelen over de Wet Hof en het schatkistbankieren zijn gezamenlijk ruim 450 keer geraadpleegd. Normaal moet ik fors geschut inzetten om zulke aantallen te bereiken, maar nu zijn er veel lezers die een inkijk willen lezen in de veranderende financiele verhoudingen tussen bestuurslagen in Nederland. Dank voor de interesse.  Ik heb gepleit voor een nieuw bestuursakkoord, net als de Commissaris van de Koningin in Brabant, Wim van de Donk.

Ook vandaag op bezoek bij Chris Buijink gesproken over de noodzaak van een goede samenwerking tussen regionaal, landelijk en Europees innovatiebeleid. Uiteindelijk moeten we door de financiele crisis werken aan een nieuwe duurzame economie. 140 km/uur rijden brengt de toekomst niet dichterbij. Een goede routekaart wel. En wat is er trouwens mis met lopen of fietsen.

Volgende week ga ik fietsen in Frans Baskenland. Dan ga ik weer terugkijken op een jaar zaterdagamateurisme en zakkenvullen in de Gelderse Politiek.