PVV Ontmaskerd: Wilders en 3% begrotingstekort

Deze week is de PVV ontmaskerd als een partij waar Nederland niet verder mee kan. Wilders trekt de stekker uit het Catshuisberaad. Zogenaamd omdat hij de bezuinigingen niet voor zijn rekening wil nemen. Omdat hij niet wil buigen onder een Brussels diktaat. Wilders vergeet dat hij in 2010 een motie van Arie Slob (CU) tekende om in Brussel te hameren op het strict handhaven van de 3%. Dat was al een afzwakking ten opzichte van het verkiezingspamflet van de PVV waar een zero-tolerance beleid t.a.v. begrotingstekort in 2015 stond. Kortom waar de PVV Griekenland aan de ketting wil leggen, ontloopt hij die verantwoordelijkheid voor Nederland.

PVV en de begroting, een bloemlezing:

Uit het verkiezingsprogramma van de PVV 2010:

De PVV wil het financieringstekort aan het einde van de volgende kabinetsperiode zo goed
als weggewerkt hebben.

De Partij voor de Vrijheid kiest voor een deugdelijk financieel beleid. Door de crisis is de
economie met 5 procent gekrompen. Dit heeft een gat in de begroting geslagen. De rekening
moet niet bij de burger en ook niet bij toekomstige generaties worden gelegd.

“De PVV wil het financieringstekort aan het einde van de volgende kabinetsperiode zo goed
als weggewerkt hebben”. (n.b. een tekort van 2,5 Mld)

“De Partij voor de Vrijheid kiest voor een deugdelijk financieel beleid. Door de crisis is de
economie met 5 procent gekrompen. Dit heeft een gat in de begroting geslagen. De rekening
moet niet bij de burger en ook niet bij toekomstige generaties worden gelegd.

En uit de persconferentie bij de presentatie gedoogakkoord in oktober 2010:

“Bezuinigen is nodig na jaren potverteren van links”

“Kinderen niet opzadelen met onhoudbare overheidsfinancien”

“Sociaal beleid is een fatsoenlijke begroting”.

“We zijn een betrouwbare partner, we zijn goed voor onze handtekening…”.

PVV laat de jongeren barsten

De PVV zet de hardwerkende Henk en Ingrid op sterk water en gaat alleen voor de AOW’ers. AOW’ers die hij voor de gedoogsteun eerder liet barsten. Niet alleen draait Wilders terug maar hij loopt vast in een electorale fuik. Want de 65+ ers is een doorgaans honkvaste kiezer, en het worden er niet meer. De PVV heeft geen boodschap aan de jongeren, want hij schuift de schuld door naar de volgende generatie, hij meet in Europa met twee maten, maar vooral loopt hij weg als Nederland aan de bak moet.

PVV Politiek met een kleine -p

Het zou tot daar aan toe zijn als het alleen maar om politiek met een kleine P gaat. Daar gaat het niet alleen om. Wilders is toen hij niet door de VVD werd voorgedragen voor een staatssecretariaat in 2003 begonnen met een kruistocht naar de macht. Daarvoor kiest hij een positie in het links-conservatieve kwadrant. Fortuyn had aangetoond dat in die hoek er geen aanbod aan de kiezers bestaat. Hij valt de PvdA, GL en D66 aan en misbruikt de Islam om zich te positioneren tegenover de progressieve partijen. Vanaf 2007 zoekt hij telkens de confrontatie en de opiniepeilingen op. Opiniepeilingen als weg naar de macht.

Nu is de PVV ontmaskerd. Regeren is lijden. D66′ers weten dat. Je kunt niet voorbij gaan aan verantwoordelijk nemen. Je kunt vooral niet weglopen voor de gevolgen van je eigen keuzes. Je kunt niet in 2010 voor de 3% norm gaan en in 2012 er voor wegduiken. Je kunt niet je implosie verbergen door om je heen te slaan. Nederlanders zien dat. De PVV is ontmaskerd.

Hoezo Brussels Diktaat

In de bloemlezing van het PVV Proza zit geen woord Brussels bij. Wilders kan het beste maar een huis zoeken in Zuid-Europa, daar hechten ze niet zozeer aan de 3% norm. Geert Wilders PVV gaat een geringe bijdrage leveren aan de vastgoedcrisis in Marbella. Volgens mijn bronnen binnen de VVD en dichtbij de PVV vlucht hij uit de politiek. Er wordt ook gesproken over Florida: veel onverkoopbare huizen en de VS hebben ook al jaren een zwaar begrotingstekort, en in de VS zitten de financiers van de PVV.