Wilders en de Macht

Nu het boerkaverbod een feit is gaat de PVV door op z’n Grieks. Nu de islamplaat grijsgedraaid is worden de Grieken het voorwerp van ostracisme. Sorry voor Henk en Ingrid maar deze woordspeling wil ik niet missen. Ostracisme betekent namelijk het verbannen van “vreemde” groepen uit de gemeenschap. In het oude Griekenland ging een schervengevecht vooraf aan deze verbanning.

Wilders wist wederom de scherven te vinden tijdens de algemene beschouwingen in Den Haag. Zoals de leraren op de school van mijn dochter het stelden: zo voeden we onze kinderen niet op. Op de vandaag feestelijk geopende HAVO Notre-Dame des Anges in Ubbergen leren de kinderen respectvol met elkaar omgaan.  Ze leren dat je door samenwerking verder komt, en ze leren dat je staande houden in de wereld betekent dat je belangen en  inzichten met elkaar afweegt.

Wilders heeft nu onderhand een bekend arsenaal aan trucs. In de eerste plaats zet hij de persoonlijk aanval in als instrument om geen verantwoording af te leggen over waar hij staat.  Hij weigert te onderbouwen wat de consequenties is van zijn keuzes (U heeft gekozen om Griekenland uit de Euro te knikkeren, wat zien we gebeuren?). Kortom hij weigert de verantwoordelijkheid te nemen voor de consequenties van zijn keuzes. daarbij handelt hij volledig vrij van inzicht in de feiten. Tenslotte verliest hij uit het oog dat er een verschil is tussen persoon en ambt. Alles wordt persoonlijk, daarbij over het hoofd ziende dat volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen en een eed op de grondwet hebben afgelegd. Wilders heeft lak aan de grondwet, wederom een staaltje van aanranden van de grondwet (zie aldaar).

Inmiddels ontmaskerd Wilders zich. Het gaat hem niet om de Islam, de Grieken of om Henk en Ingrid. De SP heeft aangetoond dat Wilders al 180 maatregelen heeft gesteund die slecht zijn voor de modale Nederlander. Het gaat Wilders primair om het sarren van links en progressief Nederland. Aangezien de vier progressieve en linkse partijen ruim 4 mln stemmers vertegenwoordigen, koerst Wilders op een burgeroorlog. Gelukkig heeft hij nog geen sportvereniging anders zou het link worden. Het gaat Wilders om de macht, en alle middelen heiligen het doel. Fatsoen, rechtstaat en mensenrechten doen er niet toe.

Woensdag hebben we de eerste Statenvergadering na de zomer. Ik vertrouw er op dat de PVV in Gelderland meer gevoel voor rechtstaat, feiten en naoberschap kan opbrengen.