Inwoners Dodewaard tegen nieuwe kerncentrale

De inwoners van Dodewaard zijn tegen de bouw van een nieuwe kerncentrale. 62% procent is tegen, terwijl slechts 16 %  uitgesproken voor is. Michiel Scheffer, lijsttrekker voor D66 Gelderland heeft met zijn team vandaag een enquête afgenomen in Dodewaard. Uit de resultaten van de enquête bleek dat de Dodewaarders bezorgd zijn over de komst van een nieuwe kerncentrale. De PVV heeft gepleit voor heropening van de kerncentrale. Dat gaat tegen de wens van de meerderheid van de inwoners van Dodewaard. De PVV was de grootste partij in Dodewaard bij de Tweede Kamerverkiezing.

D66 is van mening dat er betere en verstandigere manieren zijn om energie op te wekken. Er moet gewerkte worden aan duurzame initiatieven die ook nog rendabeler zijn dan een kernenergie. Er zijn genoeg duurzame alternatieven zoals biomassa, wind,- en zonne-energie. Het bouwen van een kerncentrale zal alleen maar afleiden van meer duurzame alternatieven, die bovendien een stuk positiever ontvangen werden door de ondervraagde inwoners. Als het aan D66 ligt zijn het deze alternatieven die in de toekomst Gelderland  van nieuwe energie moeten gaan voorzien.